menu

Zo bereid jij je voor op een fietsvakantie in eigen land

Voor een ontspannende vakantie hoef je niet met het vliegtuig op te stappen naar verre oorden. Dichtbij huis zijn er namelijk ook prachtige plekken waar het zalig vertoeven is. Met de uitgestrekte fietspaden, schilderachtige landschappen en schattige dorpjes zijn België en Nederland ideale bestemmingen voor fietsliefhebbers. Als je van plan bent om op fietsvakantie te gaan in eigen land, zijn er echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om je voor te bereiden op een fietsvakantie in België of Nederland en enkele items die je zeker niet mag vergeten. Haal die fietsen dus maar boven en denk al eens na over de leukste fietsroutes! 

Zorg voor degelijk materiaal 

Als je van plan bent om op fietsvakantie te vertrekken en dus vele kilometers al fietsend af te leggen, is het belangrijk om een goede fiets te hebben. België en Nederland hebben beide een goed ontwikkeld fietsnetwerk en er zijn talloze fietsverhuurbedrijven. Je kunt een fiets huren die past bij je persoonlijke behoeften, of je kan je eigen fiets meenemen. Zorg er wel voor dat je fiets in goede staat verkeert en dat je ook de juiste uitrusting hebt, zoals een helm en fietstassen. Overweeg je om een elektrische fiets te gebruiken tijdens je fietsvakantie? Er bestaan inmiddels wel honderden modellen die uitstekend rijden zoals bijvoorbeeld een Minerva elektrische fiets. Test op voorhand welk model voor jou het beste zit en rijdt, want elke fiets is anders! 

Bepaal je fietsroutes 

Zowel België als Nederland heeft veel fietsroutes die door prachtige landschappen, historische steden en pittoreske dorpjes leiden. Je kunt bijvoorbeeld de LF-routes volgen, dit zijn lange afstands-fietsroutes die door heel Nederland lopen. In België bestaan er fietsknooppunten die je kan volgen en waarmee je zelf korte of lange routes kan samenstellen. Verder zijn er verschillende apps en websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je route. Verblijf je in een buurt waar ook culturele bezienswaardigheden zijn? Dan is het fijn om hier ook eens naartoe te fietsen! 

Vergeet deze zaken ook zeker niet vooraleer je op fietsvakantie vertrekt

Allereerst is het belangrijk om geschikte kleding te dragen, vooral als je in de herfst of winter gaat fietsen. Zorg ervoor dat je warme en waterdichte kleding draagt en dat je verschillende lagen aan hebt, zodat je je kunt aanpassen aan de temperatuur. Ten tweede is het belangrijk om voldoende water en snacks bij je te hebben. Hoewel België en Nederland relatief vlak zijn, kan fietsen soms vermoeiend zijn, ook al rijd je met een Trek elektrische fiets! Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en om voldoende energie te hebben om je route af te maken. Zorg er tot slot ook voor dat je een EHBO-kit bij je hebt, zodat je kleine verwondingen kunt verzorgen wanneer dat nodig is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen