menu

Zaanse Schans Amsterdam

De Zaanse Schans is een authentiek Nederlands wijkje nabij Amsterdam. Hier lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is een zeer beroemde locatie geworden vanwege de originele windmolens die er staan, evenals typisch Hollandse oude huisjes.,

U vindt er bijvoorbeeld ook een replica van de allereerste Albert Heijn winkel van Nederland. Dat is nu de grootste supermarktketen van het land.

De Zaanse Schans staat op de lijst met Historisch erfgoed. Wat u als bezoeker kunt bekijken zijn De Kat, de enige verfmolen ter wereld, het Zaans Uurwerkmuseum, een scheepswerf, een klompenmakerij, het museum ‘Het Noorderhuis’, stijlkamers met oude klederdrachten, meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen, het bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater, een kruidenierswinkel (replica van de eerste Albert Heijn-winkel en de kaasmakerij ‘De Catherinahoeve’.

De Zaanse Schans is goed toegankelijk voor invaliden. De molens zelf zijn niet te bereiken voor personen met een rolstoel, maar het Zaans Museum is geheel rolstoeltoegankelijk en heeft een invalidentoilet. Het is tevens een mogelijkheid om een rolstoel te reserveren bij het Zaans Museum zelf. Bereid u voor op drukte: de Zaanse schans trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen