menu

Xian

We komen 's morgens heel vroeg aan en kunnen vrij vlot inchecken in een guesthouse vlakbij het station. Het is nieuw, voorzien van alle comfort en gericht op toeristen. Vlakbij het treinstation starten bussen naar alle richtingen van de stad en zo kunnen we ons gedurende ons hele verblijf gemakkelijk verplaatsen.,

Om te weten welke bus we moeten nemen, duiden we op de kaart de bezienswaardigheid aan en een bereidwillige Chinees duidt dan het nummer van de bus aan.

We starten in Xian met de Grote Wilde Gans-pagode. Vandaar gaat het naar de klokkentoren en de moslimwijk. Tijdens de Ming-dynastie had elke stad zijn klokkentoren en drumtoren. Bij het aanbreken van de dag werd de klok geluid en bij het invallen van de schemering werden de drums geslagen. Van de trommeltoren lopen we naar de oude moslimwijk en we bezoeken er de grote moskee in Chinese stijl. Doorheen deze wijk loopt een gezellige straat met winkeltjes en oude gerestaureerde huizen.

We eindigen de avond in een hippe Chinese eettent met telkens dezelfde problemen. Eerst maar eens zorgen dat je in het bezit kunt komen van een Engelstalige menukaart. Als dat lukt, probeer dan maar eens binnen de tien minuten duidelijk te maken wat je wil eten en drinken. Vervolgens dient het gevecht met de welbekende chopsticks zich aan. Na 5 minuten klungelen en het trotseren van ongelovige of lachende blikken, kruipt de ervaring terug in de vingers en kan de maaltijd beginnen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen