menu

Woonbootmuseum Amsterdam

Wie door een willekeurige Amsterdamse straat fiets, langs een willekeurige Amsterdamse gracht, ziet ze overal: woonboten. Mensen koken eten, kijken televisie, stoppen hun kinderen in bed: alles wat ook gebeurt in een normaal huishouden, maar dan drijvend.,

Woonboten horen al bij Amsterdam zolang als er grachten zijn, en gezien het feit dat Amsterdam grotendeels om haar grachten heen is gebouwd, is dit al een hele tijd. Er is dan ook geen betere locatie te verzinnen voor een woonbotenmuseum dan in Amsterdam.

Vincent van Loon, de initiatiefnemer van het museum verwoordde de noodzaak van een houseboat museum als volgt: ‘Als woonbootbewoner merkte ik vaak dat voorbijgangers nieuwsgierig waren naar het interieur van mijn woonboot. Ik werd bestookt met vragen. Hoe kom je aan water en elektriciteit? Waar gaat het afvalwater naar toe? Is het niet koud, vochtig en donker aan boord?’

Om al deze vragen voor eens en voor altijd te beantwoorden, opende hij het woonbotenmuseum, dat zelf ook een boot is. Dit alleen al is een speciaal gegeven: wanneer komt u anders in een drijvend museum? Voor alle mensen die altijd al benieuwd waren naar het leven op een woonboot, dat in Amsterdam al eeuwenlang zo ingeburgerd is.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen