menu

Wintersport in Sölden

In het Oostenrijkse Tirol, dat we allemaal wel kennen van het jodelen en de lederhosen, ligt het ski dorp Sölden. In Sölden lijkt alles te draaien om skiën en snowboarden en aan het einde van de middag natuurlijk om après-skiën. De gehele gemeente van Sölden beslaat 466 km² en hier worden jaarlijks maar liefst twee miljoen overnachtingen in hotels en appartementen geboekt. Na Wenen is Sölden de grootste toeristentrekker van Oostenrijk. Sölden moet dus wel een topbestemming zijn. Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Sneeuwpret in Ötztal Arena
Sölden ligt aan het skigebied met de naam Ötztal Arena. Een skigebied dat Arena heet, dat moet wel gigantisch zijn. En jawel, het gebied telt maar liefst 144 kilometer piste. Alle kleuren, zowel blauw (53 km), rood (63 km) als zwart (28 km) zijn er vertegenwoordigd. Dit maakt Ötztal Arena geschikt voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Voor beginners zijn er bovendien diverse skischolen in het gebied aanwezig, veelal met Nederlandssprekende leraren.

Bijzonder aan Ötztal Arena is dat er het hele jaar door geskied kan worden, dus ook in de zomermaanden. Het gebied beschikt namelijk niet over één, maar twee gletsjers waarop het hele jaar sneeuw ligt. De Tiefenbach gletsjer heeft een hoogte van 3.309 meter en de Rettenbach gletsjer heeft een hoogte van maar liefst 3.370 meter. Bijzonder is de 200 meter lange skitunnel die je langs de bergwanden van beide gletsjers voert. Erg uitdagend is de ‘Big 3’ ski-tour. Deze route brengt je langs drie bergen die de 3.000 meter overstijgen. Een bijzonder gezelschap om in te verkeren.

Sölden en haar Ötztal heeft bovendien nog meer gezelligs te bieden zoals een uitbundig après-skileven met vele gezellige bars, cafés en knusse restaurantjes. Een geweldige bestemming voor iedere wintersportvakantie.

Lees hier alles over een wintersport vakantie in Sölden

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen