menu

Wintergroeten uit Weiskirchen

Tussen Kerstmis en nieuwjaar trekken we met onze 2 kleine kinderen naar de sneeuw in het Duitse Saarland. Parkhotel Weiskirchen is onze uitvalsbasis voor een ontspannen gezinsvakantie. Hoewel het dorpje Weiskirchen niet zo hoog ligt, hebben we geluk met het weer en worden we getrakteerd op een romantisch wit landschap. Het decor bestaat vooral uit bosgebied, wat een arsenaal aan wandelmogelijkheden biedt.

© Reisfanaten.be

Wandelen is dan ook onze belangrijkste activiteit. Heel wat wandelingen vertrekken vlak bij ons hotel. Wout hangt in een draagzak op mijn rug en geniet op zijn manier van zijn eerste wintervakantie. Een druk bezet parkeerterreintje aan een bos trekt onze aandacht. We trekken het bos in en ontdekken een natuurlijk winterpretpark. Tientallen kinderen glijden met een slee een besneeuwde helling af. Het duurt niet lang of wij staan tussen de andere ouders om onze oudste dochter aan te moedigen. Een mens heeft niet veel nodig.

© Reisfanaten.be

Parkhotel Weiskirchen is de ideale accommodatie voor gezinnen met kleine kinderen. We overnachten op basis van half pension. Het hotel beschikt over veel faciliteiten, waaronder een grote wellnessruimte en een zwembad met een klein kinderbad. In deze omgeving kunnen we ons allemaal perfect ontspannen en opwarmen na een paar uur in de koude buitenlucht. Een onbekommerde nachtrust voor jong en oud is dan ook een logisch gevolg.

©parkhotel-weiskirchen.de

Weiskirchen ligt op een goed half uur rijden van Trier. We maken dan ook van de gelegenheid gebruik om deze door de Romeinen gestichte stad te bezoeken. Vanaf de Grote Markt lopen we naar de Dom van Trier, de Porta Nigra en de Basilica van Constantijn. Het Amphitheater ligt iets verder, maar is te voet nog goed te doen. Wellicht gaan we aan nog veel meer historische schatten voorbij, maar we hebben ons op voorhand niet echt verdiept in de lijst van bezienswaardigheden. Bovendien is Trier ook nog een gezellig stadje om te shoppen, uit eten te gaan en bij warmer weer een terrasje te doen.

© Reisfanaten.be

Na een aantal dagen nemen we teleurgesteld afscheid van Weiskirchen in het zacht glooiende Saarland. Maar met nog geen 400 km tussen onze woonplaats en dit wandelparadijs, zul je ons hier vast en zeker nog wel een paar keer tegen het lijf lopen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen