menu

Winkelstraat Oxford Street Londen

De Londense Oxford Street is ongetwijfeld één van de bekendste winkelstraten ter wereld. Ze ligt in de wijk Westminster en heeft een heel groot en gevarieerd aanbod aan winkels. In 2011 waren er maar liefst ongeveer 300 shops! Je vindt er vele grote warenhuizen zoals Marks and Spencer en House of Fraser.

Oxford Street in Londen

© Pixabay.com

Oxford Street volgt een oude Romeinse weg die Hampshire met Colchester verbond. In de loop van de tijd kreeg de straat veel verschillende namen. Ze werd Tyburn Road genoemd naar de vlakbij gelegen rivier Tyburn. Daarna stond ze gekend als Uxbridge Road. Vandaag gebruikt men deze naam nog steeds voor het deel tussen Shepperds Bush en Uxbridge. Later noemde men de straat Worcester Road en Oxford Road. Ze werd vooral bekend als de laatste reis van gevangen uit Newgate Prison naar de galg in Tyburn. In 1729 kreeg Oxford Street zijn huidige naam.

Earl of Oxford breidde het gebied rond de straat uit in de 18e eeuw. De plaats kreeg toen een speciale aantrekkingskracht voor allerlei soorten entertainers. Ook entertainment gebouwen zoals het Pantheon hielden van de locatie. Vanaf de 19e eeuw staat Oxford Street bekend omwille van de vele winkels.

Oxford Street Londen

© Pixabay.com

Wie van shoppen houdt of gewoon een dagje rustig tussen de winkels wil slenteren, is in deze winkelstraat aan het juiste adres. Ze is bovendien goed bereikbaar: met de fiets, de bus, de trein, de taxi, de auto, de metro … Alle wegen leiden erheen! Even ontsnappen aan de drukte? Zin in een picknick of gewoon even uitrusten? Ook dat kan in Oxford Street: er zijn meer dan 7 mooie aangelegde parken en pleinen.

Wie met de metro reist, kiest best één van de volgende lijnen:

  • Bond Street: Central Line / Jubilee Line
  • Marble Arch: Central Line
  • Oxford Circus: Bakerloo Line / Central Line / Victoria Line
  • Piccadilly Circus: Bakerloo Line / Piccadilly Line
  • Tottenham Court Road: Central Line / Northern Line

Openingsuren in de zomer:

  • Maandag t.e.m. vrijdag: 9u30 – 22u00
  • Donderdag: 9u00 – 22u00
  • Zaterdag: 9u00 – 21u00
  • Zondag: 12u00 – 18u00

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen