menu

White Sands National Monument

Wat mag je verwachten in White Sands?

Zand, wit zand. Kilometers lang heb je eindeloze zandvlakten met duinen waar slechts sporadisch een teken van leven op te bespeuren is. Hoewel het heel eentonig lijkt is dit één van de mooiste natuurparken ter wereld en kan je met je parkpas dit fenomeen van dichtbij bekijken.

Hoe ga je best te werk om dit park te bezoeken?

Door het park loopt een scenic drive van 9 miles met af en toe enkele uitkijkpunten en kortere wandelingen. Op het einde van de weg start er een grotere wandeling die we absoluut aanraden.

  • Start je bezoek aan het park met de eerste wandelingen die je tegenkomt en trek zo geleidelijk aan dieper het park in. De schoonheid die je ziet bereikt zo een climax.
  • Net na het binnenrijden in het park kan je een eerste wandeling doen; de Playa trail. Dit meer speelt o.a. een rol in het ontstaan van de zandduinen.
  • Enkele honderden meters verder op de scenic drive kan je voor het eerst je voetstappen printen in het witte zand. Bovenaan de duinen krijg je zicht op een kilometers lange witte omgeving waar enkele zeldzame planten weten te overleven.
  • Een derde stopplaats is de Interdune Bordwalk. Via een houten pad loop je de duinen in en krijg je informatie over de planten en dieren die in dit park overleven.

Tot slot eindigt de scenic drive in het hart van de zandduinen. Hier is een grote picknickplaats en start de zeer mooie, 7 kilometer lange Alkali flat trail. Je verlaat de scenic drive en komt terecht in een andere wereld, waar de tijd lijkt stil te staan en je oriëntatie zoek raakt. Alles is er wit, helder en in de zomer heel warm met bijna steeds een blauwe hemel. De wandeling duurt twee à drie uur en alvorens te starten, moet je je registreren. Nadien schrijf je je ook terug uit. De weg is aangeduid d.m.v. paaltjes. Voorzie je van voldoende drank, zonnebrandolie en een hoofddeksel.

Wildlife: in de duinen leven slechts enkele dieren, waarvan de meesten een witte kleur aannemen om zich te beschermen tegen anderen. Enkele dieren komen enkel maar voor in deze regio.

Het park bereik je het best vanuit Las Cruces of Alamogordo via de US70. Hier bevinden zich ook talrijke hotels en restaurants.

P.S. Vlakbij White Sands ligt er een militaire basis, de Trinity Site, waar ooit de eerste atoombommen getest zijn.

,White Sands is één van de grootste natuurlijke wonderen ter wereld. Het witte zand wordt gevormd door de aanwezigheid van talrijke mineralen en de vorming van gips. De duinen zijn continu in beweging. Ze groeien, schuiven op, verdwijnen en zijn zo steeds in ontwikkeling. Gedreven door de wind bedekt het alles op zijn weg. Zelfs planten die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden hebben het moeilijk om hier te overleven.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen