menu

Whisky en Guinness in Dublin

Voor sommigen is Brochures Dublin niet het echte Ierland, anderen vinden het the place to be. Guinness- en Old Jameson-fanaten bijvoorbeeld.

Tien jaar geleden werd in een deel van de Guinness-bierbrouwerij, aan de rand van de stad, een museum op poten gezet. Over zeven verdiepingen wandel je tussen de gistkuipen en maak je er kennis met de fabricage van de nationale trots. Boven wacht je een bar met een, als het niet te mistig is, prachtig uitzicht over de stad.

Whiskyliefhebbers kunnen in de oude opslagplaatsen en distilleerderijen van Old Jameson hun gading vinden. De geschiedenis van het drankje wordt er minutieus uit de doeken gedaan en, hoewel er al een 40 jaar niet meer gestookt wordt op deze site, wordt het productieproces er knap uitgelegd. Vooral de graanopslagplaatsen, de maalderij en de gerstdroogovens zijn erg indrukwekkend.

En wat dacht je, na de distilleerkolven en de rijpingsvaten staat er natuurlijk een proeverij te wachten.

Dublin staat net als vele andere steden op ons lijst van citytrips. Ontdek ze allemaal!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen