menu

Welke auto kies je voor jouw roadtrip?

Een roadtrip is een van de leukste manieren om te reizen. Je gaat en staat waar je maar wil en je krijgt ondertussen de kans om veel nieuwe plaatsen te ontdekken. Je auto is je vrijheid. Denk op voorhand wel goed na met welke auto je die trip zou maken, want je wil liefst zo weinig mogelijk zorgen op vakantie, toch!? 

© unsplash.com

Bestemming

Vooraleer je vertrekt, beslis je best welk land je gaat ontdekken. Ga je op pad in Europa? Wil je graag eens de zee over om Schotland of Ierland te ontdekken? Of was je van plan om het dit jaar écht ver te zoeken en had je je zinnen op IJsland, Noorwegen of zelfs Australië gezet? Wacht niet te lang met beslissen, want de keuze van je auto hangt grotendeels af van je bestemming. 

Overnachting

Yes, je bestemming staat vast! Nu is het ook nog belangrijk dat je beslist op welke manier je wil reizen en hoe waardevol je je vrijheid vindt. Ben je op luxe gesteld en ga je graag op hotel? Dan hoef je niet per se een grote auto te hebben. Of ben je eerder avontuurlijk aangelegd en wil je liever in je auto zelf overnachten? Dan zal je waarschijnlijk een camper of busje moeten huren. The choice is up to you! 

Reisgenoten 

Met wie ga je op reis? Als je een gezin hebt, is die beslissing ongetwijfeld snel gemaakt. Zolang je kinderen mee willen, maak je er een fantastische familiereis van. Je eigen Citroën Berlingo tweedehands zal dan het meest geschikt zijn.  Met kinderen heb je immers een pak meer bagage nodig. Als je alleen, met je partner of met een vriend of vriendin vertrekt, speelt de grootte van je auto een minder grote rol. 

Huurauto 

Ga je voor een huurauto of niet? Dat hangt waarschijnlijk af van je bestemming. Als je binnen Europa blijft en twijfelt, zou ik je aanraden om je eigen auto te nemen. Reis met je je BMW X3 die je tweedehands gekocht hebt voor een comfortabele roadtrip. Met het vliegtuig ben je een stuk beperkter qua bagage. Een huurauto zorgt ook vaak voor extra stress wanneer je je auto weer moet inleveren. Hopelijk heb je geen extra kosten achteraf? 

Als je zelf geen geschikte auto hebt, is een huurauto natuurlijk wel een goede oplossing. Ben je bijvoorbeeld van plan om de roadtrip avontuurlijk te maken? Check dan even de verschillende opties bij de autoverhuurmaatschappij om de perfecte auto te vinden.

Ready, set, go! 

Nog een laatste tip: zorg ervoor dat je alle praktische zaken op orde hebt. Denk aan de nodige verzekeringen, vignetten en eventueel een internationaal rijbewijs. Bekijk voor de zekerheid ook even de verkeersregels voor je vertrekt, zo ben je zeker dat je op het juiste baanvak rijdt! 

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen