menu

Weergaloos: zeehonden kijken en garnalen vissen

Het eilandleven is een fabelachtig bestaan, vraag dat maar aan de Texelaars. Te midden van de wadden, het prachtige natuurschoon, de inspirerende sfeer en de charmante dorpjes is er veel te beleven. Je kunt er geweldige tours doen waar je deel kunt nemen aan garnaalvisexcursies en aan fantastische routes om zeehonden te spotten. Zo biedt dit waddeneiland ruige en avontuurlijke ervaringen die je nog lang zullen bijblijven.

Weergaloos zeehonden kijken en garnalen vissen a

© Reisfanaten.be

Texel
Het grootste van de waddeneilanden, Texel, biedt de meeste afwisseling. De 7 dorpjes hebben alle hun eigen typische sfeer en worden rijkelijk omringd door natuur. Er zijn tientallen officiële natuurgebieden te vinden, waar bijzondere planten en vogels te zien zijn. Het veelzijdige landschap is in alle seizoenen erg fraai. Gastvrijheid, rust, ruimte en natuur vormen hier de basis van het Texelse leven. Het waddengebied heeft zo’ n uitzonderlijke natuurwaarde, met haar biologisch ecosysteem, dat het opgenomen is in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Ecomare op Texel bekommert zich om de zeehonden

© Reisfanaten.be

Zeehonden spotten
Dit speciale natuurlijke terrein is het biotoop bij uitstek voor zeehonden. De zandbanken zijn populaire plekken, waar ze flink luieren in de zon en elkaar ontmoeten. Tijdens een garnalenexcursie vaar je dichtbij deze plekken, waar de dieren goed te zien zijn. Voor je het weet, duikt een zeehondenkop ineens uit een golf. Uiteraard zijn er hier prachtige kiekjes te maken.

In de Waddenzee leven de grijze en de gewone zeehond. Het zijn bijzondere dieren, met hun gestroomlijnde lijf en hun speciale vacht. De snorharen dienen voor het vinden van vissen in het zand. In het waddengebied voelen beide soorten zich uitstekend op hun gemak. In de zomertijd worden de meeste jongen geboren. Duizenden zeehonden leven in het waddengebied, waarbij je ze soms voorbij ziet schieten in het water. Ze zwemmen met een snelheid van 30 kilometer per uur. Tijdens de tocht zijn deze prachtige dieren in vol ornaat te zien.

Weergaloos zeehonden kijken en garnalen vissen b

© Reisfanaten.be

Garnalenvissen
Texel heeft schapen. Heel veel schapen! Ze smaken heerlijk en leveren wol. Maar de Texelaar heeft passie voor de zee. Daarom staat de garnaal vaak op het menu. Meevaren op een vissersschip, onderweg naar een rijke garnalenvangst? Het is mogelijk! Een ultieme belevenis voor jong en oud om de netten uit te gooien en na een poos weer op te halen. Met vakkundig commentaar wordt uitgelegd hoe de sortering van de vangst plaatsvindt. Soms zijn er namelijk ook vissoorten, zeesterren en krabben die mee gevangen worden. Dit zijn zeer interessante observatieobjecten, die zelfs de oudste gast aan boord nog fascineert. Verse garnalen zijn ontzettend lekker. Pellen en proeven is dan ook mogelijk.

Ontdek meer
Onze reisverhalen op Texel
Onze accommodatie op Texel
Bezienswaardigheden Texel

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen