menu

Weer en sneeuwhoogte Gstaad

Deze winter gaan we skiën in Gstaad en dan volgen we graag een beetje de evolutie van de sneeuwhoogte en het weer aldaar. Nu is Saanen, want daar gaan we eigenlijk naartoe, niet direct hooggelegen, toch ligt er al 50 cm sneeuw. Hogerop ligt zelfs meer dan 150 cm. Het ziet er dus goed uit.

Opbouwen van de sneeuwhoogte
Als het in het begin van het seizoen goed sneeuwt dan vormt dit een goede basis voor de sneeuwkwaliteit van de piste voor de rest van het seizoen. Valt er amper sneeuw in december dan is het de daaropvolgende maanden steeds werken met sneeuwkanonnen en bulldozers om de pistes min of meer goed skiklaar te hebben dag na dag.

Op zoek naar de sneeuwhoogte
Er zijn een paar sites waar je terecht kan voor een dagelijkse update van de sneeuwhoogte maar het gaat hier dan hoofdzakelijk over websites in Nederland. We denken hierbij aan sneeuwhoogte.nl, skiing.nl of wintersporters.nl. In België zien we maar één gelijkaardige website en dat is meteonline.be.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen