menu

Wat Saket Bangkok

Wat Saket dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd op een heuvel. Waar de tempel in de 19e eeuw nog gebruikt werd als een soort “massagraf”, is het nu een toeristische bezienswaardigheid met een eigen festival.,

De meeste toeristen bezoeken Wat Saket omdat het één van de hoogste punten van Bangkok was voordat de wolkenkrabbers die eer overnamen. 318 treden moeten overwonnen worden om het dak te bereiken, maar als men daar eenmaal aankomt, wordt men beloond met een prachtig uitzicht over de daken van Bangkok. In de tempel zelf kan men genieten van de fresco's en de schilderijen van Boeddha en zijn volgelingen.

Rond het begin van november is Wat Saket elk jaar het decor van het Loi Krathong festival, dat op heel Thailand gevierd wordt. Negen dagen worden allerlei festiviteiten georganiseerd op deze prachtige locatie. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze eetstandjes en een circus.

De chedi, de gouden top op het dak waarvoor Wat Saket het meest bekend is, wordt voor de gelegenheid versierd met een rode stoffen doek en 's nachts kan men Wat Saket van ver onderscheiden, doordat deze oplicht door de vele lantaarns. Maar het absolute hoogtepunt van dit festival is ongetwijfeld de optocht naar de top van Wat Saket, waarbij het pad verlicht wordt door kaarslicht.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen