menu

Wat Phra Kaew en het Koninklijk Paleis Bangkok

Het domein van het Koninklijk Paleis in Bangkok straalt rijkdom uit: hier krijgt men werkelijk de grootsheid van Thailand in de voorbije eeuwen te zien. Eén van de bekendste gebouwen op dit grondgebied is Wat Phra Kaew, ook wel Temple of the Emerald Buddha genoemd.,

Op het domein van het Koninklijk Paleis staan talloze beelden van grote waarde, maar het bekendste beeld staat toch wel in Wat Phra Kaew: de 15e-eeuwse Emerald Buddha, het boeddhabeeld waarnaar de tempel genoemd is. Het wordt aanzien als het belangrijkste boeddhabeeld van Thailand: niemand behalve de Thaise koning mag het beeldje aanraken.

Op de buitenmuren van dit complex vindt staan muurschilderingen die het verhaal van het Ramakien-epos (de Thaise bewerking van het hindoeïstische Ramayana-epos) uitbeelden. Deze muurschilderingen werden in de afgelopen eeuw verschillende keren gerestaureerd door de grote vochtigheid.

Binnen de muren van het koninklijke grondgebied vindt men onder andere ook twee bibliotheken, een mausoleum en de zogenaamde Gouden Chedi, die volgens de legende gebouwd werd om een stuk van het borstbeen van Boeddha te bewaren.

Om Wat Phra Kaew te mogen betreden, moet men gepaste kleding dragen: korte broeken, mouwloze shirt en sandalen zijn niet toegestaan. Het nemen van foto's is verboden binnen het tempelgebouw.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen