menu

Wat Pho Bangkok

Wat Pho werd gebouwd in 1788 en is de grootste tempel van Bangkok. De tempel ligt vlakbij Wat Phra Kaew, één van de bekendste Thaise tempels. Een andere naam voor Wat Pho is “Temple of the Reclining Buddha”, ofwel tempel van de liggende Boeddha.,

De tempel dankt deze naam aan het boeddhabeeld dat hier bewaard wordt en dezelfde naam draagt. Dit boeddhabeeld is het grootste van Thailand. Het beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog. Het is bedekt met goudplakaat en de voeten en ogen van het beeld zijn ingelegd met parelmoer.

De muurschilderingen die op het gebouw van de liggende Boeddha zijn aangebracht en die in 2000 gerestaureerd werden, vertellen een verhaal gebaseerd op Ceylon, het hedendaagse Sri Lanka. Wat Pho bezit tevens het grootste aantal afbeeldingen van Boeddha, met een aantal van meer dan duizend.

Naast de boeddhabeelden is Wat Pho ook nog gekend voor de massageschool. Men kan genieten van een traditionele Thaise massage of een voetmassage. Maar men kan ook zelf aan de slag: hier kan men de kunst van de Thaise massage zelf leren met de hulp van ervaren leerkrachten. Na het voltooien van de cursus ontvangt men een certificaat.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen