menu

Washington Square Park

Op de plek waar honderden jaren geleden een moeras was, staat nu het meer dan gezellige Washington Square Park. Een park dat vooral aantrek heeft van verliefde koppeltjes, families op uitstap, toeristen en de studenten van the New York University dat er vlak naast ligt.,

Die universiteit ziet het park als een belangrijk deel van hun campus, terwijl het eigenlijk deel uitmaakt van het publiek domein.

Het park betreden doe je best langs Washington Square, waar een triomfboog je verwelkomt. Die werd er als eerbetoon aan George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, gezet, honderd jaar na zijn inauguratie. De triomfboog doet sterk denken aan l’arc de triomphe in Parijs.

Vroeger was het Washington Square Park vooral bekend als homopark, maar na de homo-emancipatie trokken zij er weg en kwamen drugs in de plaats. Burgemeester van New York Rudolph Giuliani maakte van het park, en bij uitbreiding ongeveer heel de stad, weer een aangename plaats. Hier speelde Bob Dylan zijn eerste folksongs, ontplooide de Beatnikbeweging zich en hield huidig president Barack Obama speeches tijdens zijn verkiezingscampagne.

Geniet van de rust in Washington Square Park na een lange wandeling op Fifth Avenue en vertrek daarna weer richting Bleu Note. Het legendarische jazzcafé ligt hier op een beugschoot van.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen