menu

Wandelen in Thailand

De droomreis is geboekt: binnenkort vertrek je voor een welverdiende vakantie naar Thailand. De reisgidsen zijn al binnen en ook op internet heb je je goed ingelezen over je bestemming. Je verheugt je vooral op de mooie wandeltochten die je wilt gaan maken. Lopen is immers de beste manier om een land écht te leren kennen. Te voet zie je het meeste en maak je gemakkelijk contact met de lokale bevolking. Je meest comfortabele slippers liggen in ieder geval al bovenin je netjes ingepakte koffer.

Wandelschoenen
Thailand heeft verschillende nationale parken waar het prima wandelen is. De wandelaar vindt er verspreid over het land verschillende landschappen. Het uitzicht onderweg varieert van indrukwekkende bergen, tot maagdelijke regenwouden en zompige moerasgebieden. De wandelindustrie is ter plaatse een snel groeiende business en aanbieders van wandeltochten schieten als paddenstoelen uit de grond. Het loont daarom zeker de moeite om eerst te informeren naar de prijzen voor je met een lokaal reisbureau in zee gaat. De provincie Chiang Mai in het noorden van het land is de meest populaire bestemming voor wandelaars. Iedereen die goed gezond is en een redelijke conditie heeft kan hier de mooiste tochten maken, al dan niet onder begeleiding van een gids.

Regenseizoen
Wie Azië zegt, zegt natte maanden. Het regenseizoen op je bestemming duurt ruim genomen van mei tot oktober, waarbij de periode vanaf augustus het natst is. De buien zijn over het algemeen hevig, maar kort, terwijl het wat temperatuur betreft heerlijk warm blijft. Ook in het seizoen is het dus prima wandelen, deze maanden zijn qua budget zelfs een absolute aanrader. Wel zijn goede schoenen een absolute must voor iedere wandelaar. Investeer daarom in een kwalitatief hoogstaand paar. Kijk bijvoorbeeld eens naar de collectie van Camper op Zalando. Hier vind je vast het paar comfortabele wandelschoenen van je gading.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen