menu

Wandelen in de Cinque Terre

De eeuwenlang verscholen liggende Cinque Terre is een rotsachtig kustgebied in de streek van het Italiaanse Ligurië aan de westkust. De dorpen Riomaggiore , Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare liggen er als het waren vastgeklemd tussen de steile rotsen en de tijd is er stil blijven staan.

Zowel het kustpad, met schitterende kijk op de vijf fantasierijke dorpen, als de verlaten bergpaden vormen een van de best bewaarde wandelgebieden van Europa. Het geheel is overigens door de Unesco uitgeroepen tot Nationaal Park.

Een pracht van een oud wandelpad is de Sentiero Azzuro. Het verbindt de vijf dorpjes met mekaar en werd al door de Etrusken en de Romeinen gebruikt. Vanaf hier krijg je sowieso een schitterend onvergetelijk uitzicht op de wijngaarden waar de droge, witte Cinque Terre-wijnen vandaan komen.

Vanuit Riomaggiore start overigens nog een andere heerlijke wandelroute. Via de beroemde ‘Via dell’Amore’ – kan er iets fijner zijn dan de ‘Weg van de liefde’? – loop je langs de kust onder steile kliffen naar Manarola.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen