menu

Wallen Amsterdam

De Wallen, de Rosse Buurt, the Red Light District. Hoe het ook genoemd wordt: dít is misschien wel het ultieme Amsterdam. De wallen zijn gelegen in het oudste deel van de stad, en staan bekend om de rode lichtjes die branden in de kamers waarin prostituees wachten op hun klanten.,

Prostitutie in Nederland is lang niet overal legaal, maar op de wallen is dat al sinds jaar en dag wel zo. Het prostitutiegebied beslaat ongeveer een kwart van een kilometer in de rondte, waarmee het één van de grootste van Europa is.

Hoewel de wallen voornamelijk bekend staan om haar prostituees, is er nog veel meer te beleven. De beste Chinese restaurants bevinden zich hier, eveneens ontelbaar veel coffeeshops en café’s, die er soms al decennia lang zitten.

De Wallen zijn voor veel toeristen voornamelijk aantrekkelijk om de sex die er te koop is; voor veel Nederlanders is De Wallen gewoon een leuk uitgaansgebied, waar voor ieder wat wils te vinden is. De Wallen leken een poosje geleden te verdwijnen, doordat er veel bordelen en ramen moesten sluiten, maar het voortbestaan van de hoerenbuurt lijkt voorlopig veiliggesteld.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen