menu

Waarom je je vakantie zou moeten boeken vanaf Düsseldorf Airport

Wil je binnenkort met het vliegtuig op vakantie? Ga reizen vanaf Düsseldorf Airport! Via deze airport ben je vaak voordelig uit. In dit artikel lees je 5 voordelen over het vliegen vanaf Düsseldorf Airport.

Waarom je je vakantie zou moeten boeken vanaf Düsseldorf Airport

© Pixabay.com

1. Goedkope parkeerplekken

Ten eerste vind je op Düsseldorf Airport voldoende goedkope parkeerplekken. Boek via Mobilitybooker, een reisplanner waar je je reisdata en locatie invult, waarna je diverse parkeeraanbieders kan vergelijken. Door de diverse parkeeraanbieders te vergelijken ontdek je de goedkoopste optie.

De parkeertarieven van Airport Düsseldorf zijn een stuk goedkoper dan in de rest van de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld acht dagen je auto op Eindhoven Airport parkeert ben je minimaal 20 procent duurder uit in vergelijking met 2018. 

De duurste parkeerplekken vind je bij de Belgische luchthavens. Met name de vliegvelden van Antwerpen en Brugge zijn met 80 euro of duurder aan de hoge kant.

2. Vliegen naar jouw Europese bestemming

Dagelijks vertrekken tientallen vluchten vanaf Düsseldorf Airport naar bestemmingen over de hele wereld. Ondanks dat de luchthaven met zijn drie terminals vrij klein is vertrekken er gemiddeld 58.000 passagiers op een dag. 

Met name voor de Europese bestemmingen is het slim om je vakantie vanaf Düsseldorf Airport te boeken. Hier vertrekken dagelijks vluchten naar onder andere Rome, Barcelona en Ankara.

3. Goed bereikbaar

Ondanks dat Düsseldorf Airport voor de meesten verder weg ligt is het vliegveld wel goed bereikbaar. Vanaf Utrecht rij je ongeveer 180 kilometer naar de luchthaven. Als je met de auto gaat vanaf Utrecht vertrekt ben je dus 360 kilometer X € 0,19 per kilometer = € 68,- kwijt aan reiskosten. Tel de reiskosten, parkeerkosten en de vliegtickets bij elkaar op, zodat je een goed beeld krijgt wat de totale kosten zijn. Hierdoor kan je een goede afweging maken vanaf welke locatie het vliegen het goedkoopste is.

4. Vertrek buiten de vakanties

In Duitsland zijn de vakantieperiodes net wat anders als in Nederland. De zomervakantie van onze buren is over het algemeen wel hetzelfde, maar dit geldt niet voor de mei- en krokusvakantie. Dit kan iets in de prijzen schelen!

5. Minder hectiek

Zeker in vergelijking met Schiphol en Eindhoven Airport is Airport Düsseldorf over het algemeen een stuk rustiger! De luchthaven is relatief klein, waardoor de terminals en gates goed zichtbaar zijn. Vaak zijn de wachttijden op deze Duitse luchthaven dan ook een stuk korter. 

Doordat Düsseldorf Airport een kleine luchthaven is betalen luchtvaartmaatschappijen lagere belastingen. Hierdoor kunnen deze prijs ook doorberekenen naar de klant!

Je vakantie vanaf Düsseldorf Airport

Kortom, het is zeker te overwegen om te vliegen vanaf Düsseldorf Airport. Zo vind je op platformen als Mobilitybooker diverse vervoersaanbieders voor vliegveld Düsseldorf, is het goed bereikbaar met de auto en is de luchthaven overzichtelijk ingericht. 

Reizen vanaf Düsseldorf levert je veel voordelen op. Zo begint je vakantie al goed!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen