menu

Waar is er rust te vinden in Yangshuo

Bij onze zoektocht naar vervoer naar Yangshuo probeert een agressieve buschauffeur ons in zijn minibus te proppen, waar reeds een dozijn mensen op mekaar gepakt zitten. Vermits het verkeer altijd een hel is, besluiten we de afstand af te leggen met een taxi.

Yangshuo wordt omschreven als één van de rustigere plaatsen in China. Rust is natuurlijk een relatief begrip in China en ook wel in heel Azië. Doch wij ervaren de Chinese maatschappij als veel drukker en agressiever. Het is intussen de week van de Nationale Feestdag in China en dan is werkelijk iedereen op pad. Alles zit propvol en de prijzen gaan de hoogte in.

Het zo rustige Yangshuo blijkt een kleine nachtmerrie te worden. We vinden een kamer bij Lisa's guesthouse. Het wordt omschreven als een leuk guesthouse, doch wij hebben het eerder ervaren als zeer luidruchtig en op het randje van proper. Het eten is er echter wel zeer goed en ook de gastvrouw zelf is 'speciaal'. De volgende dagen kunnen we niet anders dan ons te mengen in de mensenstroom die zich in ieder straatje, op elk rijstveld of elke heuvel bevindt. We huren een fiets en rijden in colonne tussen de rijstvelden. We beklimmen de maanheuvel en moeten aanschuiven om boven te geraken. Voor de bamboerafting vragen ze woekerprijzen en ook daar is het file.

We doen een boottochtje op de Li rivier, het gebied tussen Guilin en Yangshuo. Onze ervaring met het karstgebergte in Viëtnam speelt hier in ons nadeel. Onze 3-daagse minicruise in Viëtnam was veel natureller en adembenemender dan het tochtje op de Li rivier. Je wordt met 30 andere toeristen in 1 boot gepropt en wel 20 boten zetten aan met misschien een half uur tussentijd.

Na enkele dagen verlaten we Yangshuo en zonder enige reservatie nemen we in Guilin het vliegtuig naar Guangzhou. Het was overigens de enige manier om weg te geraken want alles was volgeboekt. Voor de trein moesten we nog 6 dagen wachten, de bus was geen optie en het vliegtuig was direct geregeld.,De vierde etappe in onze reis wordt Yangshuo. We vliegen op Guilin dat een 830 kilometer ten oosten van Kunming ligt. Deze lange afstanden doen we met het vliegtuig, vermits de trein niet altijd even efficiënt is.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen