menu

Waag Amsterdam

De Waag is het meest belangrijke middeleeuwse gebouw van Amsterdam. Gelegen op de Nieuwmarkt, is het een opvallende verschijning. Het gebouw is niet altijd een Waag geweest, maar maakte ooit deel uit van de historische stadsmuur van Amsterdam.,

Het gebouw bestaat uit verdedigingstorens. Wat speciaal is, is dat de Waag pas vanaf 1991 toegankelijk is voor publiek en pers. Voor deze tijd werd het gebouw beschermd/afgeschermd door verschillende stichtingen.

Het gebouw is sinds zijn bouw als verdedigingstoren onder meer schermzaal, museum, meubelmakerij, werkplaats, brandweerkazerne, fabriek en gemeentearchief geweest. Op de begane grond zit nu een restaurant.

In de zomer heeft u vanaf het terras van het restaurant een geweldig uitzicht over de Nieuwmarkt en het nabij gelegen Chinatown Amsterdam. Leuke feiten over de Waag: de muren van het gebouw zijn twee meter dik.

In vredestijd werden de torens, in de middeleeuwen, gebruikt als gevangenis. Sommige tralies zijn bewaard gebleven, eveneens een guillotine. In de negentiende eeuw werden er in de Waag namelijk wel eens doodstraffen voltrokken.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen