menu

Vulkaanhuis in Strohn, Duitsland

Zin in een bezoek aan een interactief museum waarin de fascinerende wereld van vulkanen zijn geheimen prijsgeeft? Dan is het Vulkaanhuis in het Duitse Strohn, tussen Daun en Cochem, een absolute must.

Experimenteren, aanraken en proberen: alles wordt er verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit de streek. Experimenten, verborgen museumstukken en grote ruimten waarin je alles zelf kan ervaren, het kan allemaal. Grafieken, film en foto’s maken alles nog aantrekkelijker om het te zien.

Binnenin een gloeiende magmakamer kan je bijvoorbeeld de samenstelling van het magma in de loop van de tijd ontdekken, lavabommen en –stromen geven hun immense krachten prijs en een virtuele val van 6.400 km sleurt je mee naar het middelpunt van de aarde. De 6 meter lange en 4 meter hoge lavaspleetwand -nog niet zo lang geleden in de buurt ontdekt en hier heropgebouwd- is een monument dat voor het ontstaan van het Europese continent van groot belang is.

In de shop kan je na je museumbezoek alles terugvinden wat met onze planeet te maken heeft. En je kan ook heerlijk nagenieten in het aansluitend klein, maar gezellig cafeetje.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen