menu

Vriendenweekend organiseren? Dé drie tips!

Voor velen een jaarlijks terugkerend hoogtepunt; het traditionele vriendenweekend. Eindelijk de tijd om met al je vrienden en vriendinnen uitgebreid bij te praten, lol te hebben en nieuwe herinneringen te maken. De organisatie van een vriendenweekend verschilt vaak per keer en gaat in roulerende volgorde. Heb jij dit keer de taak gekregen om dit tot een spetterend geheel te maken? Dan hier drie tips waarmee je dit eenvoudig regelt.

© Pexels.com

De plaats

Een vriendenweekend organiseren begint er natuurlijk mee dat je een plek van bestemming kiest. Hier spelen een aantal zaken een rol, zoals de groepsgrootte en het budget. Dat laatste is vandaag de dag wel even een aandachtspunt. We bevinden ons in uitdagende tijden waar het gaat om geld. Niet iedereen heeft evenveel te besteden nu alle prijzen aan het stijgen zijn. Van dure boodschappen tot energieprijzen, we zien de rekeningen allemaal met angst tegemoet. Het is dan ook aan te raden voor een low budget optie te kiezen, in ieder geval ééntje waar mensen geen dure tickets voor hoeven te kopen. Een groepsaccommodatie in Nederland is hier dan een goede oplossing voor. Toch een ander land, maar wel op rijafstand voor iedereen.

Het thema

Natuurlijk is een vriendenweekend wel meer dan een gezellig samenzijn, er zullen ook activiteiten georganiseerd moeten worden om invulling aan de dag te geven. Het is vaak eenvoudiger om activiteiten te verzinnen wanneer je kiest voor een duidelijk thema. Communiceer dit vooraf en laat iedereen ook verkleed binnen dit thema komen. Van western tot horror, hier is alles mogelijk. Het allerleukste is het om dit thema aan te laten sluiten bij iets wat past bij jouw vriendengroep!

© Pexels.com

Innerlijke mens

Een pan macaroni maken kan iedereen, leuker is het om van het eten een hoogtepunt te maken. Ook hier kun je eenvoudig aanhaken op het thema. Heb jij Spanje als thema gekozen? Dan is een tapas-avond waarbij iedereen een recept moet inbrengen een super leuk idee. Vaak kun je door een gezamenlijk budget neer te leggen voor een flink bedrag inkopen doen. Ga dan ook niet naar een restaurant maar koop zelf in en kook zelf. Een leuke activiteit en een stuk voordeliger.

Kortom, een vriendenweekend is altijd een garantie voor een mooie tijd. Het vriendenweekend organiseren kan daarentegen voor nogal wat stress zorgen. Wanneer je bovenstaande tips in acht neemt, zul je zien dat het organiseren ervan een fluitje van een cent is en je zelf ook volop van deze dagen kunt genieten. En toch een beetje stress? Volgend jaar is er gelukkig weer iemand anders aan de beurt!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen