menu

Vraag snel en eenvoudig je visum voor India aan

Wanneer je van andere culturen houdt, is het aan te raden om eens een bezoek te brengen aan India. Naar een land als India gaan heeft veel voordelen in vergelijking met vakanties in bijvoorbeeld westerse landen. Een van die voordelen is dat de cultuur geheel anders is in India dan in de westerse wereld.

Als je bijvoorbeeld naar een land in Zuid-Europa op vakantie gaat, dan zul je al snel constateren dat er veel overeenkomsten zijn met onze cultuur. Natuurlijk kan dit zeer aangenaam zijn door het heerlijke klimaat en dergelijke, maar het is niet zo heel bijzonder en je zult niet snel een cultuurshock ervaren. Dit is hetzelfde als je bijvoorbeeld naar een land als de Verenigde Staten gaat. Hier is vaak sprake van dezelfde tendens als bij ons. Een goede plek om wel een cultuurshock te krijgen is bijvoorbeeld India. India is echt een plek met een totaal verschillende cultuur dan de westerse en dit gegeven maakt het dan ook een zeer interessant land. Maar als je op vakantie naar India wilt gaan, moet je natuurlijk de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. De administratie moet je namelijk goed op orde hebben door bijvoorbeeld een visum aan te vragen. Hoe zit dat precies? Heb je een visum nodig voor je reis naar India en zo ja, wat zijn de vereisten? Deze kwesties zullen in dit artikel verder worden behandeld. Je vindt alle informatie over het visum India en aanvragen.

India
© Pixabay.com

Visum India verplicht?

Hier kunnen we heel makkelijk over zijn, want het antwoord is volmondig ja. In India ben je altijd verplicht om een visum aan te schaffen als je het land wilt binnenkomen. In sommige landen is er bijvoorbeeld een uitzondering als je maar voor een bepaald aantal dagen gaat, maar dit is niet het geval bij een reis naar India. Daar ben je het altijd verplicht. De verplichting geldt niet enkel voor mensen die voor zakelijke afspraken naar India gaan, maar ook voor mensen die voor toeristische redenen naar India willen afreizen. Er is echter wel een voordeel bij het aanvragen van een visum India en dat is dat dit geheel via internet geregeld kan worden. Dit kan sinds 2015 en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Dit scheelt namelijk veel gedoe, extra kosten en tijd.

Er zitten echter wel een aantal addertjes onder het gras, want er zijn een aantal voorwaarden met betrekking tot een visum India. Het is namelijk alleen mogelijk om een visum voor India aan te vragen als je van plan bent minder dan 60 dagen in India te verblijven. Dit geldt ook voor een toeristenvisum. Er zijn verschillende soorten elektronische visums aan te vragen. Enerzijds de toeristenvisa, anderzijds visa voor zakelijke reizen en als klap op de vuurpijl een visum als je voor medische aangelegenheden moet afreizen naar India. Bij deze 3 visums zijn de voorwaarden in principe allemaal gelijk. Dit is natuurlijk een voordeel, want dat betekent dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

India
© Pixabay.com

De voorwaarden voor de aanvraag van een visum

Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen, wil je een visum kunnen aanvragen. Een van die voorwaarden is dat je moet beschikken over een paspoort dat langer geldig is dan 6 maanden. Een andere voorwaarde is een duidelijke foto op je paspoort. Dit zijn de basisvoorwaarden, maar er gelden ook nog een aantal aanvullende voorwaarden. Zo is er een lijst van luchthavens waarvandaan je mag aankomen. Dit kan dus niet elke luchthaven zijn, al is de lijst zeer uitgebreid. Voor de lijst met luchthavens kun je op de website van onze overheid kijken. Daar wordt daaromtrent meer informatie gegeven. Ook zijn er een aantal zeehavens waarvandaan je kunt aankomen.

Uitzonderingen

Er zijn echter ook uitzonderingen op dit beleid. Dit is het geval wanneer je langer dan 60 dagen in India wilt verblijven. Dan kun je geen gebruikmaken van het visum op de elektronische wijze. Er zijn soms echter wel mogelijkheden om dan een visum aan te vragen op een fysieke manier. Om dit voor elkaar te krijgen moet je het visum aanvragen bij de ambassade. Let wel: er worden voor deze visums heel andere eisen gesteld.

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen