menu

Vraag een ESTA aan voor een reis naar de Verenigde Staten

Wanneer je naar de Verenigde Staten wil afreizen, dan is de kans groot dat je een ESTA nodig hebt. De ESTA, Electronic System for Travel Authorization, is verplicht wanneer je afreist naar de Verenigde Staten. Dit geldt als je door de lucht of over zee reist. Daarnaast moet je een inwoner zijn van een land dat onder het Visa Waiver program valt. Deze ESTA is bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen. De ESTA is ook nodig indien je op doorreis bent en de VS aandoet.

vraag_een_esta_aan_voor_een_reis_naar_de_verenigde_staten

In vijf eenvoudige stappen een ESTA aanvragen
De ESTA is in vijf eenvoudige stappen aan te vragen. Ten eerste is het belangrijk dat je, je persoonsgegevens correct overneemt uit je paspoort. Daarnaast is het belangrijk, dat wanneer je in de VS blijft je paspoort te allen tijden nog geldig is. Werkgevers gegevens kunnen indien bekend worden opgegeven, maar is niet verplicht. Contactpunt of adresgegevens kunnen worden ingevuld, maar is niet verplicht om te doen. Tenslotte krijg je een aantal algemene veiligheidsvragen, die betrekking hebben op je verleden en je gezondheid. Dat zijn verplichte voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Maximaal 90 dagen verblijf in de Verenigde Staten met een ESTA
Eenmaal een ESTA aangevraagd, dan is deze gedurende twee jaar geldig of totdat je paspoort vervalt. Een ESTA zal wel opnieuw aangevraagd moet worden als het paspoort verlopen is of deze opnieuw is aangevraagd. Tijdens de geldigheid van de ESTA mag je zoveel als je wilt naar de VS reizen, maar mag je maximaal 90 dagen een bezoek brengen aan de VS. Eenmaal aangekomen in de VS garandeert de ESTA niet perse toegang tot de VS, waarbij de douane nog vast zou kunnen stellen dat je geen recht hebt om het land te betreden.

Vraag op tijd een ESTA aan
De ESTA aanvragen  kan op elk moment  voor een reis naar de VS, maar handig is het wel om dit minimaal 72 uur voor aanvang te doen. De service die geboden wordt ondersteunt hulp aan de reizigers, die op zoek zijn naar een onmiddellijke toestemming. Daarbij worden er nog een aantal voordelen geboden. Zo kan er betaald worden met iDeal, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro. De ESTA verklaring wordt naast digitaal ook per post aangeboden. Wanneer de goedkeuring vertraagd is wordt je reistoestemming via het systeem automatisch naar je mail gestuurd. Een maand voor dat je ESTA afloopt krijg je een waarschuwing en er vindt altijd een dubbele controle plaats.

ESTA zorgt voor een voorspoedige reis en verblijf in de Verenigde Staten
Het is ook mogelijk om voor meerdere verschillende personen een ESTA aan te vragen. Hier zal je wel voor ieder persoon afzonderlijk een ESTA reistoestemming voor moeten vragen. Om misverstanden te voorkomen moeten alle persoonsgegevens volledig kloppend worden ingevuld. Wanneer je eigen aanvraag correct is ingevuld, dan krijg je de mogelijkheid voor meerdere personen een aanvraag te doen zoals andere familieleden. Een ESTA aanvraag zorgt er dan ook voor dat je een voorspoedige reis en prettig verblijf hebt in de Verenigde Staten.

Eén reactie op “Vraag een ESTA aan voor een reis naar de Verenigde Staten”

  1. Citytrip New York schreef:


    Voor onze citytrip naar New York hadden ook wij een ESTA nodig. Bij de incheckbalie bleek dat velen dit nog steeds vergeten aan te vragen.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen