menu

Voortaan geen zout meer in New Yorkse gerechten?

Het stadsbestuur van New York gaat wel erg ver om de gezondheid van de New Yorkers te beschermen. New Yorks gemeenteraadslid Felix Ortiz deed een voorstel om zout helemaal en voorgoed te bannen uit ieder gerecht in de stad.

Omdat te veel zout eten hartaanvallen kan veroorzaken zag Ortiz zich genoodzaakt een duidelijk voorstel op tafel te gooien. Hij wil zelfs koks die zout gebruiken een boete geven van duizend dollar. Ortiz’ voorstel leverde een storm van reacties op. In enkele kranten was sprake van “De Zoutpolitie” en zelfs burgemeester Michael Bloomberg schreef het idee af als “belachelijk”.

Zoutvat

Nochtans kadert het plan binnen de ambitie van de burgemeester om het zoutverbruik met een kwart te doen dalen in vijf jaar tijd. Als elke New Yorker dagelijks een halve theelepel zout minder zou eten, dan kan het aantal hartaanvallen jaarlijks met tienduizenden verminderd worden. Vooral oudere mensen zouden baat hebben bij de maatregel.

Zout Hamburger

Ortiz blijft bij het standpunt dat de New Yorkers te veel zout eten, maar pastte toch zijn voorstel aan: voortaan mag zout enkel als het een essentieel onderdeel is van een gerecht. Eerder bond het gemeentebestuur al de strijd aan met schadelijke transvetten in restaurants. Nu is dus zout aan de beurt.

Lees hier nog meer praktische info en weetjes over New York.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids New York City? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen