menu

Vondelpark Amsterdam

Zoals een stad als New York Central Park nodig heeft, zo heeft Amsterdam het Vondelpark nodig. Tussen alle hectiek en vervuiling in de stad is het belangrijk een groene plek te hebben, om letterlijk vrij te kunnen ademen. U kunt in het Vondelpark heerlijk picknicken of een balletje trappen, of gewoon een dutje doen op het gras.,

Maar het is en blijft een stads park, wat ook betekent dat er genoeg te doen is voor jong en oud. U kunt er fietsen huren, of een ritje maken op een ouderwetse paardenkoets. U kunt naar de nabijgelegen speeltuin of met de dieren spelen in het dierenparkje.

Op Koninginnedag vieren veel Nederlanders feest in het Vondelpark. Er vindt op deze dag, net zoals op bevrijdingsdag op 5 mei, ook een rommelmarkt plaats in het groene park. Net zoals in New York, net zoals Central Park, wordt ook het Vondelpark omringd door dure en statige huizen.

Toegang tot het park is uiteraard gratis en er is altijd genoeg te zien en te horen om u uren bezig te houden. Zo is het park ook voor straatartiesten een echte hotspot. Op elke hoek vindt u een andere zanger, danser of acrobaat die zijn of haar kunsten komt vertonen tussen de bomen.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Amsterdam? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen