menu

Vogue – Ardeche

Vogue, in het Frans ook wel Vogüé, is gelegen aan de rivier de Ardeche, zuidoostelijk van Aubenas. Naast het feit dat het opgenomen is in de lijst van “dorpen met karakter” in de Ardeche is het ook verkozen tot één van de mooiste steden in Frankrijk.,

Vogue heeft meer te bieden dan de vele andere dorpen met karakter in de Ardeche. Bij een bezoek aan dit dorp mag je extra tijd uittrekken, al is het maar om terug uit het labyrint van kleine steegjes en trappen te geraken die dit dorp zo mooi maken.

Het zicht van het dorp wordt gedomineerd door het kasteel dat er is. Oorspronkelijk gebouwd in de 12de eeuw en is sindsdien heel veel verbouwd. Het is de dag van vandaag vooral veel huiselijker en het centrale punt van de stad voor iedereen. Rond het kasteel in Vogué zijn er talrijke kleine straatjes met een eigen sfeer. Ook de lokale kerk met altaar is de moeite waard om even te bekijken.

Rond het dorp loopt een interessant wandelpad. Het is er niet alleen leuk om te wandelen als ontspanning, maar het geeft je ook een indruk van de geschiedenis van het dorp. Ben je in de buurt dan is een bezoekje aan Vogue absoluut een aanrader. Neem een drankje in één van de gezellige cafés of huur een kajak en bedwing de rivier de Ardeche.

Dorpen in de buurt van Vogue
Naast een bezoek aan Vogue heb je ook andere dorpjes zoals Aigueze, Ailhon, Alba-la-Romaine, Antraigues-sur-Volane, Aubenas, Balazuc, Jaujac, Labeaume, Privas, Thueyts, Saint-Montan of Meyras, die je op je programma kunt zetten.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen