menu

Visum Thailand

Belgische toeristen die Thailand wensen te bezoeken, hebben enkel een visum nodig indien men langer blijft dan 30 dagen. Dit is gelijkaardig voor de meeste andere Europese landen. Er worden drie soorten visa uitgereikt.,

Het meest gebruikelijke is het toeristenvisum. Dit wordt voor Belgische toeristen uitgereikt door de Thaise ambassade in Brussel. Er zijn verschillende onderverdelingen in het toeristenvisum, afhankelijk van de duur van het verblijf in Thailand.

Een toeristenvisum met één entry is geldig voor 59 dagen: men mag 59 dagen in Thailand verblijven, maar men mag geen beroepsactiviteiten uitoefenen. Een toeristenvisum met twee entries geldt twee maal 59 dagen: in dit geval mag men 59 dagen in Thailand blijven, maar als men na die 59 dagen naar het buitenland gaat, mag men nog eens 59 dagen terugkeren naar Thailand. Ook een visum van drie entries is mogelijk. Kinderen hebben ook een visum nodig.

Als men van plan is ter plaatse een beroep uit te oefenen, dan heeft men een businessvisum nodig. In dit geval heeft men onder andere een brief nodig van het bedrijf waar men gaat werken. Er wordt ofwel een visum van drie maanden ofwel een jaarvisum gegeven, uiteraard afhankelijk van de tijd dat men in Thailand werkt.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen