menu

Visum India

Zelfs als men enkel als toerist naar India trekt, heeft men een visum nodig. Er zijn verschillende soorten visa, al naargelang de reden waarom men naar India gaat.

Meestal volstaat een gewoon toeristenvisum. Er zijn onder andere in Brussel en Antwerpen speciale India Visa Application Centra waar men deze kan verkrijgen. Men mag een toeristenvisum aanvragen als men geen vaste verblijfplaats heeft en geen job uitoefent terwijl men in India verblijft.

Men kan een toeristenvisum aanvragen voor maximum drie maanden en dit moet altijd op voorhand gebeuren. De enige landen die een toeristenvisum kunnen verkrijgen bij aankomst in India zijn Cambodja, Finland, Japan, Luxemburg, Laos, Nieuw-Zeeland, de Filipijnen, Singapore en Vietnam.

Tussen twee reizen naar India (met toeristenvisum) moet altijd een periode van ten minste twee maanden zitten. Men moet er tevens rekening mee houden dat zijn of haar paspoort nog minstens zes maanden geldig moet zijn vanaf de dag dat men een visum aanvraagt.

Men kan ook een Business Visa of een Employment Visa aanvragen indien men in India wil werken. Een Business Visa krijgt men als men zelf een bedrijf wil opzetten in India en daarvoor ter plaatse onderzoek moet doen. Een Employment Visa moet men aanvragen als men door een Indisch bedrijf tewerkgesteld wordt. Deze visa zijn tot zes maanden geldig; men kan deze periode verlengen als men toestemming krijgt van de ambassade van India in Brussel.

Eén reactie op “Visum India”

  1. Jeanne schreef:


    Men kan tegenwoordig ook online het visum voor India aanvragen via visumbuitenland.be/india. Dit scheelde mij veel gedoe met reizen naar de ambassade. Als ik het goed heb begrepen wordt het visum/reispas via deze website digitaal gekoppeld aan het paspoort.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen