menu

Visit Aosta

Valle d’Aosta, kleine regio voor een grootste skivakantie

Een geslaagde skivakantie omvat een aantal voorwaarden: vlot bereikbaar, niet te ver, sneeuwzekerheid, en in het skioord moet iedereen zijn gading vinden: beginner, gevorderde, jong, oud, de partner niet-skiër, … . De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta, zo’n 865km van Brussel voldoet volledig aan deze voorwaarden. De regio ligt nabij het 3-landenpunt Italië, Frankrijk en Zwitserland en is slechts op 865 km van Brussel verwijderd. Je kan de regio bereiken via de autosnelwegen zonder dat je een bergpas over moet.

 

De regio ligt omsloten tussen de hoogste bergtoppen van de Alpen (Mont Blanc, Monte Cervino, Monte Rosa) en je kan er skiën tot 3000 meter, zelfs zomerskiën is mogelijk!. Ook voor wie afwisseling zoekt tussen het skiën of bij wie niet skiënde familieleden of vrienden meereizen, zijn er heel wat mogelijkheden. De regio is gekenmerkt door zijn natuurschoon en ligging aan de zonnige kant van de Alpen. Je kan er dan ook prachtig wandelen in de sneeuw, een tocht maken met de hondenslee of andere buitenactiviteiten. Daarenboven biedt de Valdostaanse keuken tal van heerlijke specialiteiten met kaas en charcuterie. Aosta, de hoofdstad, ook gekend als ‘het Rome van het Noorden’, biedt dan weer heel wat culturele mogelijkheden en je kan er leuke Italiaanse boetiekjes bezoeken.

Wie het wat extremer wil, kan zich in de regio uitleven tijdens het snowkiten op de Kleine St. Bernard op 2188 meter hoogte, of tijdens het heliskiën. Valle d’Aosta is één van de weinige regio’s waar dit mogelijk is, zelfs in diverse gebieden. Je vliegt met een helikopter naar de top van de berg om daarna in de ongerepte diepsneeuw terug naar beneden te glijden. Valle d’Aosta is tevens een waar Freest

Tags:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen