menu

Vimanmek Mansion Bangkok

Vimanmek Mansion (wat in een letterlijke vertaling 'kasteel in de wolken' luidt) is een samenvoeging van een Thaise bouwstijl met een Europees interieur dat stamt uit de Victoriaanse periode.,

De Europese invloed is onder andere te merken aan de wenteltrappen en de zuilengangen. De Thaise bouwkunst is dan weer merkbaar aan de vorm van het gebouw en de materialen die gebruikt zijn.

Vimanmek Mansion is gebouwd in de overgangsperiode tussen de 19e en de 20e eeuw, en dit is duidelijk merkbaar, aangezien het zowel traditionele als modernere elementen bevat. Maar het gebouw zelf is niet de enige bezienswaardigheid: Vimanmek Mansion is in de tweede plaats ook een museum die onder andere koninklijke artefacten en oude foto's tentoonstelt.

Vimanmek Mansion heeft zijn bijnaam – Vimanmek Teak Mansion – namelijk niet gestolen: het is het grootste bouwwerk ter wereld dat uitsluitend van teak is gemaakt. Teak is een houtsoort die voornamelijk in zuidoost-Azië voorkomt.

Zoals de gewoonte is in de Thaise bouwkunst worden voor het bouwen van huizen geen spijkers gebruikt, en ook bij Vimanmek Mansion is dit het geval. Het hout wordt op een ingenieuze manier bij elkaar gehouden door de planken als het ware in elkaar te schuiven. Daardoor is het zeer makkelijk om gebouwen te verplaatsen mocht dat nodig blijken, aangezien het niet moeilijk is om dit soort constructies af te breken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen