menu

Villa van Hadrianus Rome

De Villa van Hadrianus is, net als de Villa d’Este, terug te vinden in Tivoli. Deze uitgestrekte residentie (alweer is het Nederlandse woord villa geen goede vertaling voor dit landgoed) is er neergezet tussen 118 en 134 in opdracht van keizer Hadrianus.,

Het heeft een omtrek van zo’n 5km (u leest het goed!) en de oppervlakte zou zo’n 120 hectare bedragen. Het zal je dan ook niet verbazen dat je er niet alleen het keizerlijke paleis terug vindt, maar ook thermen, theaters, bibliotheken en immense tuinen.

Keizer Hadrianus wou diverse monumenten imiteren op zijn domein, monumenten die hij tegengekomen was tijdens de vele reizen die hij gemaakt had en die hij meesterwerken van de architectuur vond. Later hebben andere keizers waarschijnlijk nog heel wat beelden toegevoegd, want er zijn ook bustes van latere heersers terug te vinden.

Het gebouw zelf is niet meer in zo’n goede staat, omdat veel stukken van het paleis gebruikt werden voor de heropbouw van Tivoli. De stad was in 1544 in een oorlog tussen de Romeinen en de Goten verzeild geraakt en na de heropbouw is er niet veel meer omgekeken naar het gebouw.

In Rome kan je de monumenten die toegevoegd werden en nog steeds toegevoegd worden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO al lang niet meer volgen, maar de Villa van Hadrianus werd dus een van hen in 1998.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen