menu

Villa Giulia Rome

Wie houdt van Etruskische kunst, moet zeker een bezoekje brengen aan Villa Giulia (of in andere woorden het ‘Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia’). Vroeger was dit het 16de eeuwse zomerverblijf van Paus Julius III, maar in 1889 werd dit een museum, zelfs het belangrijkste voor Etruskische kunst in Italië.,

Het is gelegen in de aan de rand van het park Villa Borghese en bevindt zich aan het plaatsje Piazzale di Villa Giulia. Je vindt er beelden, stenen grafkisten en andere kunstwerken.

Het gebouw zelf werd gebouwd tussen 1551 en 1553 naar het ontwerp van Jacopo Barozzi da Vignola.Voor wie het nog niet wist, de Etrusken waren een bevolkingsgroep die zich positioneerden in het gebied tussen de Arno en de Tiber (nu is dit Toscane en delen van Umbrië en Latium) vanaf de 9de eeuw voor Christus.

Een van de uitzonderlijke werken die er terug te vinden is, is de ‘Sarcofaag van de echtgenoten’. Dit beeld is vervaardigd rond 510 voor Christus en het toont een halfliggend echtpaar. Het dateert uit de Oudheid en het is opvallend omdat in die tijd de genegenheid tussen man en vrouw nog niet getoond werd.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Rome? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen