menu

Villa d’Este Rome

Deze 16de eeuwse Romeinse ‘villa’ (het woord paleis lijkt mij echter meer van toepassing), gelegen in Tivoli, is een schitterend voorbeeld van de Rennaissance-stijl. Heel wat belangrijke en welvarende Romeinse families lieten hier in Tivoli hun buitenverblijven optrekken.,

De Villa van keizer Hadrianus ligt hier ook. Het paleis is dan weer voorzien van prachtige tuinen en waterwerken en lijkt mij meer dan ooit een duidelijk voorbeeld van de ‘wedergeboorte’ in de kunst.

Het eigendomsrecht van deze Villa d’Este is in handen van de hertogen van Ferrara. Zij behoorden tot de leden van het oude en beroemde Italiaanse geslacht Este.De Villa d’Este staat vooral bekend om zijn vele waterwerken. Overal staan prachtige bouwwerken waarin water de hoofdrol speelt. Als voorbeeld kunnen we de ‘Weg van de Honderd Fonteinen’ vermelden. Hier zien we obelisken, schepen en adelaars, afgebeeld uit het wapen van d’Este.

Andere opvallende bouwwerken aanwezig zijn de Grot van Diana, waar we verscheidene mythologische afbeeldingen kunnen bewonderen, en de Rotonde van de Cipressen. De terrastuinen zijn ook echt prachtig. Maar wat ook de moeite waard is van het gebouw zelf, is de Loggia van Pirro Ligorio. Dit is het meest belangrijke ornament want het gaat hier om de hoofdgevel die gericht is op de stad.

Dit landgoed is eveneens (meer dan terecht) opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen