menu

Victor Emanuel II –monument Rome

Victor Emanuel II was de eerste koning van een verenigd Italië, en dat moest gevierd worden met een monument. En natuurlijk ook een museum gesitueerd in dat monument, geheel gewijd aan de eenwording van Italië. Het resultaat is een groot wit gebouw ontworpen door Giuseppe Sacconi en gebouwd tussen 1895 en 1911.,

Het is gelegen op een plein tussen de Piazza Venezia en de heuvel Capitolijn. Het monument heeft de bijnamen ‘Altare della Patria’ (het Altaar van de Natie) en Il Vittoriano gekregen.Het ‘Graf van de Onbekende Soldaat’ is hier ook te vinden. Deze onbekende soldaat is gestorven voor het Vaderland in de Eerste Wereldoorlog en werd ondergebracht in dit monument op initiatief van generaal Giulio Douhet. Dit graf wordt continu bewaakt door twee schildwachten.

Het gebouw zelf is vervaardigd uit wit marmer en heeft een gigantische trap. Naast de trap zijn twee fonteinen te vinden die elk een zee voorstellen die Italië omringen. Links zien we de Adriatische Zee en rechts de Thyreense Zee. Het ruiterbeeld is –hoe kan het ook anders- van Victor Emanuel II, gemaakt door Enrico Chiara. Ruim 20 jaar is men bezig geweest aan de bouw, onder andere ook aan de sokkel van het beeld waar Maccagnini afbeeldingen heeft gemaakt van Italiaanse steden.

Als weetje kan ik nog meegeven dat de ontwerper van het gebouw erop gerekend had dat de helwitte kleur van het marmer na verschillende jaren wel zou verdonkeren, zodat het gebouw meer zou passen bij andere monumenten in de stad. Dit bleek echter niet het geval en vandaar dat de Romeinse bevolking soms nog de naam Suikertaart of Bruidstaart laat vallen als het over dit monument gaat. Als andere verklaring voor die bijnaam kan vermeld worden dat de bevolking het gebouw gewoon absoluut niet passend vond in de stad.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen