menu

Via Appia Antica Rome

De ‘Weg van Appius’, zoals we Via Appia kunnen vertalen, is een van de belanrijkste oudste Romeinse wegen. Het is de verbinding tussen Rome en de havenstad Brindisium (het huidige Brindisi dat zich bevindt in de hak van de laars van Italië).,

De aanvang van de bouw was in 312 voor Christus, in opdracht van Appius Claudius Caecus. Ze had een groot economisch belang en had ook tot doel een snelle troepenverplaatsing mogelijk te maken.

Vanwege het grote belang van deze weg, kreeg ze ook de bijnaam ‘Regina Viarum’, wat koningin van alle wegen betekent. Ze kan die bijnaam echter ook verworven hebben bij het kijken naar de adembenemende schoonheid van het landschap langs dit traject.

Wanneer we de route volgen, komen we onder andere de catacomben van San Callisto en San Sebastiano tegen. Op zo’n twee kilometer van de stadsmuur vind je ook nog de goed bewaard gebleven ruïnes van het Circus Maxentius.

Wat verder erg opvallend is, is dat er langs de weg heel wat grafmonumenten te vinden zijn. Vroeger was het namelijk verboden om mensen binnen de stadsmuren te begraven. Het zal echter duurder geweest zijn, dicht bij de stad een begraafplaats te hebben, vandaar dat er langs de weg verder nog plaatsen te vinden zijn.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen