menu

Vervoer Zuid Frankrijk

Zelf reizen we naar het verre Zuiden met de wagen. Een rit van 1200 km die je grotendeels via autosnelwegen kunt afleggen.,

Met de wagen
Onze rit start in Gent en brengt ons uren later in het zuiden van Frankrijk. Het voordeel van met de wagen te gaan is dat je dan ter plaatse steeds een wagen hebt om uitstappen te doen in de streek. Uiteraard zou je ook het vliegtuig of de trein kunnen nemen en ter plaatse een auto huren. Ga je met je eigen wagen, hou er dan rekening mee dat er moet betaald worden op de Franse autosnelwegen. Gezien de afstand toch wel een aardige som. Doe je uitstappen dan zijn alle parkings aan de Cote d’Azur betalend. Soms kun je gratis parkeren langs de kuststroken, maar dat is vaak even weg van het centrum.

Met de bus
Vanuit Gent, maar ook andere steden in België, zijn er busverbindingen naar het zuiden. Maatschappijen als Eurolines verzorgen meermaals per week ritten.

Met het vliegtuig
De snelste manier en zeker niet de duurste is met het vliegtuig. Je kunt vanaf Brussel meermaals per dag vliegen op Nice. Sommige touroperators verzorgen vakanties in een all in formule met vliegticket en hotel.

Met de trein
De TGV brengt je in 6 à 7 uur naar Marseille. Van daaruit kan je met een huurwagen of de trein je definitieve bestemming bereiken.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen