menu

Vervoer in Vietnam

Verplaatsen in en naar de diverse steden kan op verschillende manieren. Wij kiezen voor een open busticket waarbij we stap voor stap onze etappes beschrijven.

Opteer je toch om door Vietnam op een andere manier te reizen dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Bus: tot in de verste uithoeken van het land zijn er busverbindingen. Hou er wel rekening mee dat ze vaak overvol zitten en dat er beperkt comfort is.

Minibusjes: vaak voor 8 tot 10 personen en ze komen je ophalen aan je hotel of plaats van keuze. Iets duurder maar veel comfortabeler. Bijna overal in Vietnam te regelen.

De Trein: verbind Noord met Zuid-Vietnam en de kustplaatsen. Naar de Mekongvallei kan je geen trein nemen. Diverse op- en afstapplaatsen mogelijk.

Vliegtuig: naar en van zowat alle grote steden in Vietnam zijn binnenvluchten mogelijk. Meestal uitgevoerd door Vietnam Airlines. Hou rekening met een luchthavenbelasting, ook voor binnenlandse vluchten.

Met de boot: heel wat toeristen trekken na een bezoek aan Vietnam nog enkele dagen naar Siem Reap om er de tempels van Ankor te bezoeken. Een prachtige alternatief om er te geraken is om via een 2 tot 5 daagse boottocht doorheen de Mekong te gaan. Hou er wel rekening mee dat je een visum nodig hebt voor Cambodja.

Tevens kan je ook binnen Vietnam vaak opteren voor een boottocht.

Met de wagen: veel mensen huren een wagen met privechauffeur en laten hen door het gehele land gidsen. Op zich kan je wel een wagen huren voor privegebruik in Vietnam doch je mist dan vaak wel een stukje lokale charme en contact met de bevolking.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen