menu

Verplaatsen in de stad Hong Kong

In HongKong zijn heel wat transportmiddelen ter je beschikking om de stad te doorkruisen. De goedkoopste manier is ongetwijfeld de Star Ferry, de meest authentieke de dubbeldekstrams en als je op geen dollar hoeft te kijken kan je nog steeds een limousine inhuren.

Veerboten

De bekendste bij toeristen is de Star Ferry, de snelste, goedkoopste en leukste manier om te reizen tussen Tsim Sha Tsui in Kowloon en Hong Kong Central. De Hong Kong Ferry (Holdings) Company onderhoudt verder verbindingen met diverse havens in Kowloon en met de verder weg gelegen eilanden.

vervoer hong kong

Taxi’s

Relatief goedkoop. Meter start op een vast bedrag en per km komt er daarna een paar HK$ bij.

Bussen

Zijn in Hong Kong goed en relatief goedkoop. Dubbeldekbussen bedienen ook de afgelegen delen van Hong Kong. De meeste bushaltes worden aangegeven door een rond bord met de tekst: ‘all buses stop here’. Op de meeste bussen moet u het precieze bedrag bij het opstappen in de automaat naast de chauffeur deponeren. Wisselgeld wordt er niet gegeven, zorg dus steeds dat je voldoende kleine dollarbriefjes of muntjes bij de hand hebt.

MTR (metro)

Er zijn drie grote metro (MTR)-lijnen die op elkaar aansluiten en de belangrijkste gebieden op Hong Kong eiland en Kowloon met elkaar verbinden. De MTR behoort tot de beste ter wereld. Op alle stations staan ticketautomaten die wisselgeld teruggeven. De MTR in Hong Kong is in vergelijking met sommige andere wereldsteden goedkoop te noemen. De MTR wordt nog jaarlijks uitgebreid.

Trein

Er is slechts één spoorwegverbinding. Vanuit het nieuwe Hung-Hom station in Kowloon vertrekken enkele treinen per dag naar Guangzhou. Verder zijn er wel heel veel treinen die rijden tot aan de grensplaats Lo Wu met enkele tussenstops. Verder zijn er ook nog de speciale treinverbindingen naar de luchthaven en Disney Azië.

Tram

Hong Kong zijn kleurrijke dubbeldektrams zijn ideaal voor sightseeing en voor korte afstanden nog efficiënt ook. Langzaam doch onstopbaar rijden ze langs de noordkust van het eiland Hong Kong, tussen Kennedy Town en Shau Kei Wan. De ingang is bij de achterdeur. De uitgang is voor. U betaalt wanneer u de tram verlaat door het juiste bedrag in de automaat te gooien. Het tarief is steeds hetzelfde ongeacht je reisduur. Ideaal dus voor een eerste verkenning.

Roltrappen

Vanuit Central lopen roltrappen omhoog langs de steile heuvels tot aan de Midlevels. Het startpunt is bij Central Market op Des Voeux Road. Opgelet: van 6 tot 10 gaan de roltrappen naar beneden, van 10u20 tot 24 uur naar boven. (gratis)

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen