menu

Verken de provincie Antwerpen met de fiets

De provincie Antwerpen is niet alleen geliefd bij Antwerpenaars, maar ook bij wie niet in Antwerpen woont. Deze provincie heeft dan ook heel wat in de aanbieding: stad, natuur, water en bossen. In dit artikel nemen we je mee langs enkele plekjes die je écht moet ontdekken in de provincie Antwerpen.

© Stella Bikes

Start je route

De route start in het centrum van de stad Antwerpen. Eerste stop? Een fietsenwinkel in Antwerpen waar je terecht kan voor een gewone of een elektrische fiets. Enkel met een goede fiets zal je optimaal van je fietstocht kunnen genieten. In de binnenstad rijd je langs de Kaaien richting het Eilandje met het bekende Museum Aan de Stroom, of het MAS. Vervolg je route richting het Havenhuis en Park Spoor Noord om het eerst groen op te snuiven. 

Van stad naar stad

De volgende stad die je te wachten staat is het mooie Mechelen. De Sint-Romboutstoren zie je van ver opduiken en ook de binnenstad is prachtig om te verkennen. Blijf je liever in de natuur? Dan heb je geluk dat er rond Mechelen heel wat water te vinden is. Zo is er een fietsroute van 35 kilometer die je langs Rumst en Heffen brengt en je een hele tijd langs de Nete laat fietsen. Een andere route brengt je in 50 kilometer van Mechelen naar Lier. Je rijdt langs het prachtige domein Roosendael en het weidse Netelandschap brengt je tussen de weiden en riviertjes naar Lier, de historische stad aan de Nete. Vind je 50 kilometer wat ver? Overweeg dan om een e bike te kopen. Met dank aan de elektrische ondersteuning is geen enkele fietstocht nog te zwaar voor jou.

Kempense natuur

In de provincie Antwerpen vind je ook de stille Kempen. Het bruisende leven vind je in Herentals of Mol, maar wie rust en stilte zoekt moet de natuur induiken. Er zijn talloze natuurgebieden te vinden waar je helemaal zen wordt. In Kalmthout start de Heideroute, waarin de Kalmthoutse heide de hoofdrol speelt. Dit is een van de oudste en grootste natuurreservaten van het land en daarnaast een officieel stiltegebied. Wie hier fietst, zal optimaal kunnen genieten van de fluitende vogels en de wind die door de bomen ruist. Een ideale omgeving om te ontspannen.

Wie Antwerpen zegt, denk meteen aan de grootstad maar de provincie heeft nog veel meer te bieden. Jouw fietstocht langs steden als Mechelen en Lier en door de talloze natuurgebieden zal je met verstomming doen slaan.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen