menu

Verkeersregels in Amerika

Florida beschikt over een uitgebreid en modern wegennet dat u gemakkelijk van noord naar zuid of van oost naar west brengt. Op de snelwegen zal je af en toe een bord zien staan met de afstanden tot de volgende grote steden, maar specifieke afslagen worden genoemd met een straatnaam en niet met een stad of dorp zoals bij ons.,

Tevens wordt er gerekend in miles waardoor de afstand minder ver lijkt dan dat die in werkelijkheid is. Rijden op de snelwegen in Florida is vaak met een tolheffing en is een beetje te vergelijken met het Franse systeem van bij ons.

Enkele verkeersregels

  • Rij steeds rechts.
  • Op de meeste autosnelwegen mag je tussen de 50 en 75 mph rijden. In drukkere steden moet je snelheid minderen, maar dit staat goed aangegeven.
  • Vaak is er een extra strook voor carpool wagens vanaf twee inzittenden. Aarzel niet om er gebruik van te maken. Ze bevinden zich vaak aan de linkerkant van de autosnelweg.
  • Bij een achthoekig stopbord moet je steeds stoppen. Rechts heeft voorrang. Bij de meeste kruispunten mag je ook bij rood licht rechts afslaan, op voorwaarde dat de baan vrij is.
  • De verkeerslichten staan aan de overkant van de weg. Dit betekent dat als je stopt vlak voor het licht (zoals bij ons) je eigenlijk midden op het kruispunt staat.
  • Bij kruispunten zonder lichten moet iedereen stoppen. Degene die eerst op het kruispunt arriveert, mag als eerste terug aanzetten. Iedereen wacht zijn beurt af.

Winkeltip: op zoek naar een reisgids Florida? Bekijk dan deze (online) gids eens:

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen