menu

Venice Beach: het beste van Los Angeles en Venetië

Aan de westkust van het Amerikaanse continent bevindt zich één van de bekendste stranden ter wereld. Venice Beach dankt zijn naam aan de vele kleine sloten en kanalen die in het landschap kerven en doen mijmeren over het Italiaanse Venetië. Tegenover dit prachtige panorama werden dan ook al veel films gedraaid. Zo werden scènes ingeblikt uit kaskrakers als The Circus van Charlie Chaplin, Some like it hot met Marilyn Monroe en The Dancing Masters met Laurell en Hardy (oftwel ” den dikke en den dunne”).

venice beach

Dit wondermooie stukje natuur in combinatie met (acteerwerk in) de historische stad Los Angeles lokte dan ook vele prominenten uit de filmwereld om er zich te vestigen. Onder meer Charlie Chaplin, topregisseur Francis Ford Coppola en meer recente beroemdheden als Julia Roberts, Nicolas Cage en Elijah Wood namen er hun verblijf. Wannneer je over het strand struint maak je dan ook kans om een glimp op te vangen van één van deze sterren. De vele filmstudio’ s en productiehuizen in de buurt van het strand zijn zeker ook een bezoekje waard.

venice beach1

Tot slot durft men dit kustdeel ook wel eens als Muscle Beach bestempelen. Het mooie weer en strand vormt dan ook de ideale plaats om er aan sport te doen. Het is dus niet te verwonderen dat vanuit een sportcentrum nabij Venice Boulevard de fitnessrage van de laatste decaden zich heeft verspreid. Sportliefhebbers, filmkenners en mensen die op zoek zijn naar wat Venetiaanse rust en schoonheid vinden allemaal hun gading aan Venice Beach.

venice beach sport

Extra informatie
http://www.virtualvenice.info/index.htm
http://www.westland.net/venicehistory/articles/movies.htm

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen