menu

Vaticaanse Musea Rome

De Vaticaanse musea zijn ontstaan doordat de pausen Clemens XIV en Pius VI in de 18de eeuw hun kunstcollectie dan opstelden voor het grote publiek. Een eerste museum is het Pio-Clementino Museum. Paus Clemens XIV startte met die museum in 1771.,

Er zijn heel wat beeldhouwwerken terug te vinden hier. Ook de graftomben van de ouders van Constantijn de Grote en overblijfselen van het Domus Aurea van Nero zijn hier te bezichtigen. 54 zalen vol prachtige niet te missen kunstwerken.

Een ander is het Chiaramonti Museum, gebouwd in opdracht van paus Pius VII Chiaramonti. Deze afdeling is eigenlijk een 300m lange gang met allemaal busten en beelden van belangrijke figuren. Hier bevindt zich eveneens de Braccio Nuovo (Nieuwe Vleugel) gebouwd door Raffaele Stern. Deze afdeling huisvest een reeks klassieke beeldhouwwerken. Ook de Galleria Lapidaria is hier gelegen en bevat zo’n 3000 stenen tabletten met inscripties.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere musea te bezoeken en te beschrijven, waaronder het Gregoriano Etrusco Museum, het Egiziano Museum, de Stanze di Raffaelo en dergelijke meer.

Afhankelijk van de tijd dat je wilt besteden aan deze musea kan je een verschillende route volgen. Ze gaan van 1,5u tot zelfs 5u (en dan is het nog onmogelijk om alle pracht en praal te bewonderen) wandelen, maar altijd eindigend in de Sixtijnse kapel.

Niet alleen voor echte kunstliefhebbers is dit het paradijs, iedereen zal hier moeite moeten doen om niet de hele tijd rond te lopen met open mond. Zeker de moeite waard dus!

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen