menu

Var en Franse Rivièra

Var

Het departement van de Var is voor een gedeelte gelegen aan de Côte d’Azur en biedt tal van mogelijkheden voor een daguitstapje naar één van de vele dorpjes die er zijn. Bezoek Bandol, dat bekend is omwille van zijn heerlijke wijnen, en het nabijgelegen Sanary-sur-Mer. Ook de havenstad Saint-Cyr-sur-Mer is vlakbij.

,

Zoek je het liever allemaal wat grootser dan kun je naar Toulon trekken. Bezoek ook Hyeres en de eilanden Ile du Levant, Porquerolles en Port Cros. Is je vakantie lang genoeg dan kun je naar Bormes-les-Mimosas trekken, waar je heerlijke panorama’s hebt over de zee en waar je prachtige wandelingen kunt doen. Tevens liggen de steden Ramatuelle en Gassin in de buurt, die je kunt bezoeken nadat je Cavalaire-sur-Mer hebt aangedaan.

Een van de hoogtepunten zal ongetwijfeld het mondaine Saint Tropez zijn, alhoewel velen enkel de haven en de kleine smalle straatjes achter de kustlijn kunnen bekoren. Doch niet getreurd, er is nog Grimaud, Port Grimaud en wat verder Sainte-Maxime.

Last but not least is er Fréjus, een stad met een schitterende haven en een zeer mooi strand. Je laatste dagen kun je doorbrengen in Saint Raphael en Cap Esterel.

Rivièra

Eens je in het gedeelte van de Rivièra bent, kom je het ene na het andere luxeoord tegen. Namen als Cannes, Antibes of Juan-les-Pins doen ongetwijfeld al een belletje rinkelen. Het dorp Cagnes-sur-Mer, en iets meer landinwaarts Vence, zijn enkele van de meest bezochte dorpen in de Provence. Ook St-Paul-de-Vence ligt in de buurt.

Als je denkt dat je nu alle steden en dorpen wel gehad hebt, dan kan je nog naar: Nice, Villefranche-sur-Mer en het verder gelegen prinsendom Monaco.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen