menu

Van verlaten dorp tot prachtig vakantieparadijs in de Algarve

Een verlaten dorpje in de Algarve is uitgebloeid tot een prachtig vakantieoord voor toeristen. En dit in amper twee jaar tijd! Het dorpje Aldeia da Pedralva is gelegen aan de westkust van Zuid-Portugal . Hier was het tijdens de vakantieperiodes altijd erg rustig, maar dit is verleden tijd.

Twee jaar geleden bracht reclameman Antonio Ferreira een bezoekje aan deze verlaten plek. Hij was op zoek naar een verblijfplaats in de buurt en kwam hier terecht. De rust overviel hem; er leefden slechts negen verouderde bewoners. Het jongere volk was er al weggetrokken.

Uiteindelijk kocht Ferreira twee huisjes en dit breidde zich steeds uit. De keer daarop kocht hij er twaalf en nog later 31. Vier collega’s werkten mee aan het project en de plaatselijke overheid zorgde voor het herstel van de wegen en de verlichting. Het was een lange zoektocht naar het zoeken van alle eigenaars van de huisjes. Sommigen onder hen wisten zelfs niet meer dat ze er eentje hadden op die plaats.

Vandaag zijn alle herstellingswerken voorbij en is het dorpje weer in volle glorie. Een dorpswinkeltje voorziet de mensen van verse producten en er is ook al een restaurant.

Voor meer info: www.aldeiadapedralva.com

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen