menu

Van reisbrochures tot vliegtickets

Vaak krijgen we de vraag hoe we dergelijke rondreizen nu eigenlijk plannen. Zij die enkele van onze verhalen gelezen hebben, zullen vastgesteld hebben dat we enkel een vliegticket kopen en af en toe een hotel boeken of een auto huren. Meer is er vooraf niet geboekt.

» Onze suggestie voor een hotel te boeken
» Andere veilige suggestie voor een hotel

We starten vaak met een grote leegte tussen landen en opstijgen maar toch gebeurt er vooraf heel wat opzoekings- en denkwerk.

Bestemming zoeken
Het begint altijd met het zoeken naar een interessante bestemming. We laten ons hier leiden door wat we zien in de media, wat we lezen bij anderen in hun reisverhalen of wat al jaren in ons geheugen gegrift staat als to do.

Reisbrochures bestellen
Wanneer we min of meer een soort reis of bestemming in gedachten hebben, bestellen we een aantal brochures om verder ideeën op te doen.
» Onze suggestie om gratis reisbrochures te bestellen

Belangrijkste bezienswaardigheden en to do’s verzamelen
Heel veel reisorganisaties bieden prachtige rondreizen en vakanties aan met tal van hoogtepunten in verwerkt. Alleen … het is vaak bus op bus af en dat willen we niet. We stellen zelf een schema op en geven er een tijdsperiode aan. Daarnaast lassen we altijd een paar dagen extra in voor onvoorziene omstandigheden, om ergens langer te kunnen blijven als we dat willen, voor als we pech hebben, geen vervoer vinden, …
» Onze suggestie om reisgidsen en boeken te bestellen

Vakantieperiode
Ieder land heeft een andere ideale reisperiode en alvorens we een vliegticket boeken, zoeken we naar de ideale periode om er op reis te gaan. Dat hoeft niet altijd in het hoogseizoen te zijn, liefst zelfs niet. Maar je bent best niet in Thailand als het de gehele dag regent of in Amerika als er overal sneeuw ligt in de Nationale Parken en deze onbereikbaar zijn.

Vliegticket boeken
Eenmaal onze bestemming gekozen is en een route samengesteld is, boeken we een vliegticket. Vaak doen we dit maar enkele weken voor vertrek, om er voor te zorgen dat we tot het laatste ogenblik ruimte hebben om wijzigingen door te voeren.
» Onze suggestie om vliegtickets te boeken

Dit is zowat onze werkwijze voor het in elkaar steken van een rondreis. Iedere rondreis is anders, maar het geeft toch wel ongeveer weer hoe we steeds te werk gaan. Voor de rest is het allemaal avontuur en een sprong in het onbekende …

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen