menu

Van Hoi An naar Hue

Een korte busrit. De afstand van Hoi An naar de oude keizerstad Huê bedraagt slechts 145 kilometer. Het eerste deel loopt via een hoofdzakelijk slingerende weg over de 22 kilometer lange Hai Van Pas.

Boven op de pas stappen we even uit om te genieten van het uitzicht. De top heeft een hoogte van slechts 500 meter, maar is daarmee het hoogste punt dat Highway 1 tussen Ho Chi Minh City en Hanoi bereikt. De Fransen noemden dit de Col de Nuages (wolkenpas) omdat de top van de pas vaak in nevelen is gehuld. Zoals zo vaak bij ons het geval is, is het bewolkt en is er dus weinig te zien. Na deze korte stop rijden we verder de bergweg af. 

Nadien volgt een tweede stop. Dit keer zijn we gestopt bij Lang Co Beach. Lang Co is een vissersdorp op een zanderige landtong, met aan de westkant een turkoois lagune en aan de oostkant kilometers zandstrand en de Zuid-Chinese Zee. Het witte zandstrand is helemaal stil en verlaten en het ligt er eerlijk gezegd een beetje vuil bij.

Eenmaal aangekomen in Hue vinden we heel vlug plaats in een gloednieuw hotelletje in de backpackerswijk.

Benodigdheden
Tijd: kort in afstand maar lang om te overbruggen. 5 uur zijn nodig om de 140 km af te leggen.
Een plaatsje vrij op de bus

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen