menu

Van Ho Chi Minh naar Dalat

Dalat, de eerste stop van ons open busticket. Het busticket kan je overal boeken en naargelang je wensen kan je het aantal stops opgeven. Velen gaan eerst richting Mui Ne voor een strandvakantie, doch wij willen deze houden in Thailand en slaan dus deze stop over.

Onze eerste grote busrit van 8 uur die goed verloopt. De chauffeur is voorzichtig, houdt zich aan de toegelaten snelheid en stopt regelmatig. We vernemen dat de snelheidscontroles streng zijn. Ze kennen daar geen flitspalen maar als de strenge flik, die langs de kant van de weg staat, je doet stoppen, dan riskeer je een gaatje in je rijbewijs. Drie gaatjes betekenen; je rijbewijs inleveren, 1 jaar niet rijden en dan terug rijexamen doen. Als toerist merk je het niet echt, maar ze zijn echt wel streng.

De belangrijkste stop is de lunchpauze in een supermodern gebouw, doch waar niet alles blijkt te zijn zoals het eruit ziet. De elektriciteit valt verschillende keren uit, de bestelling wordt verkeerd doorgegeven en wc's spoelen niet door. Hier kunnen we ook merken dat ze de eetgewoonten van de Europeanen niet kennen. Ze kennen geen voorgerecht, soep, hoofdgerecht,… Je moet duidelijk zeggen dat je eerst soep wil drinken en dan vlees wil eten. Als je een extra portie friet vraagt dan arriveert die vaak 15 min. voor of achter de maaltijd. Het is echter ongehoord van je hierin op te jagen en dat doen wij dan ook niet.

Het laatste deel van de rit gaat steil bergopwaarts en bij het binnen rijden in Dalat schrik je toch wel even als je een kabellift ziet. Geen sneeuw hier doch wel koude temperaturen die je niet direct met Vietnam associeert. We zijn hier echter op 1500 m hoogte en dat verklaart natuurlijk wel het één en ander.

Benodigdheden
Tijd: 6 uur en een afstand van zo’n 300 km.
Busrit via het systeem van open busticket. Je zegt ten laatste de avond voor vertrek wanneer je terug gebruik wilt maken van een volgende bus.

Geef een reactie

We zijn blij dat je ervoor hebt gekozen om een ​​reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat opmerkingen worden gemodereerd volgens ons Privacy verklaring.

Ervaring

Blijf op de hoogte van onze avonturen